Programajánló

Jövő heti programajánló

Jövő héten három érdekes esemény is megrendezésre kerül:

  • kedd: Café Club – 2010. november 23
  • csütörtök: meetOFF Fejlesztők & felhasználók meetup – 2010. november 25
  • péntek: The Budapest Design November Meetup – 2010. november 26

Café Club

November 23-án, kedden ismét összegyűlünk, hogy egy kávé, és finom sütemények mellett ötletekről, trendekről és startupokról beszélgessünk. Jó alkalom régi barátok viszontlátására és új emberek megismerésére.

A helyszín ezúttal is a California Coffee a Bazilikánál.

Jelentkezés az eseményre itt.

GPS – 2011 várható slágere

A nemrég alakult meetOFF Fejlesztők & felhasználók csoport második találkozóján, a GPS áll a középpontban november 25-én, csütörtökön. A helymeghatározással kapcsolatos szolgáltatásokról lesz szó. Ezen a területen óriási robbanás előtt állunk az okos telefonok, netbookok és a mobilnet térnyerésével.

Előadók: Birkás Péter (@Bate81), Busák István (@bushiur) Spala Ferenc, Szántó András (@moses), Virág Attila (@sanchomuzax)

Jelentkezés az eseményre meetup.com regisztráció után itt. A belépő 500 Ft, mely a szakmai programokon felül kisebb ajándékokat és ingyenes biliárd lehetőséget is magába foglal.

The Budapest Design November Meetup – Formatervezési Díj special

A The Budapest Design Meetup Group november 26-án, pénteken rendezi meg következő rendezvényét, ahol a Formatervezési Díj néhány indulója ad elő.

Siklósi Tamás – www.iodesign.hu
A Pannonia BOL D’OR motor – a tervezés menete, a koncepció és a prototípus elkészítése

Katyi Ádám – www.ciladesign.com
“Egyedül számító értelemmel nem lehete igazán jó betűtípust kialakítani” – Nagy Zoltán
Tótfalusi Kis Miklós kora legnagyobb európai betűmetszőjének antikvájából kiindulva hoztam létre saját modern, jól olvasható betűmet. A betűtípust különböző felhasználási területeken jelenítem meg, a hagyományos betűmetszési- és a modern technikákat is felhasználva. Előadásomban bemutatom tervezői szemléletemet, módszereimet. A nézők bepillanthatnak a tervezés titkos részleteibe és egy kis meglepetéssel is készülök.

Policsányi István – www.ember.cc
A Balatonon 50 éve megoldatlan probléma egy középkategóriás utasszállító hajótípus kialakítása. A felmerülő problémák összetettek, és lokálisak. Megvizsgálva eme izgalmas témát, javaslati tervet dolgoztam ki. A projektben az ipari formatervezés stratégiai gondolkodása ötvöződött, egy rendkívül kötött mérnöki világ lehetőségeivel. Az eredmény izgalmas lett, az előadáson teszünk egy gyors sétát a fedélzeten.

Borzák Márton – www.maszat.hu
OTP Junior arculat – A bank bevállalta. Generatív grafikai megoldással létrehozott vizuális világ határozza meg a fiatalokat célzó márka arculatát. A tervezési folyamat mellett bemutatom, hogy milyen út vezetett a pályázati kiírástól a megvalósult kampányokig.

RÁADÁS:
Pozsár Péter és Kobrizsa Ádám képekben és kisfilmekben, humoros előadásmódban beszámol a MOME line – design műhely által nyáron szervezett nagyon sikeres és cool első Magyar Wood Fesztiválról!
Forrás: The Budapest Design November Meetup – Formatervezési Díj special

Jelentkezés az eseményre meetup.com regisztráció után itt.