Facebook

Facebook oldal rövid nevének (alias) beállítása

A Facebookon létrehozott üzleti oldalainknak érdemes beállítani alias-t, hisz egy rövidebb, értelmes URL-t könnyebb megjegyezni, reklámozni, mint egy hosszú, összetett, a felhasználó számára haszontalan információkat tartalmazó hivatkozást.  Ha az oldalnak legalább 25 követője van, az adminisztrátor, az oldal szerkesztésekor megadhatja a rövid nevet.

A weigel.hu – webfejlesztés facebook oldala, alapbeállításként ezen a címen elérhető:
http://www.facebook.com/pages/weigelhu-webfejlesztes/157012664309393

Most, a rövid név beállítása után:
http://facebook.com/weigel.hu

A felső menü jobb oldalán található Profilom / Oldalak kezelése menüpontot választva, majd az Át az oldalra gombra kattintva üzleti oldalunkra kerülünk. A  logó alatti bal oldali menüből az Oldal szerkesztése menüponttal jutunk el az alábbi felületre. Itt a Marketing, azon belül pedig az Alias hozzáadása linket válasszuk.

A szerkesztendő oldalt kiválasztva, megadhatjuk az oldal rövid nevét.

Az elérhetőség ellenőrzése gombra kattintva látható hogy az általunk megadott alias foglalt-e már a Facebook rendszerében. Az alábbi képen látható hogy a weigel szó már foglalt volt.

Ha olyan rövid nevet adtunk meg, mely szabad, egy megerősítő üzenetet kér az oldal. Az oldalakhoz kapcsolt rövid név, úgy mint a személyekhez kapcsolt alias, nem változtatható.

A sikeres névbeállításról kapott üzenet:

Update!
Csütörtök este tette elérhetővé a Facebook az üzleti oldalak felületének megújítási lehetőségét, ezért az új felületen a fentebbi Profilom / oldalak kezelése helyett a Profilom / Use Facebook as Page (Facebook használata, mint oldal) menüpontot kell választani. Valamint az Oldal szerkesztése link már nem a logó alatt, hanem a jobb oldalon gomb formájában található. A rövid név beállítására vonatkozó többi információ nem változott.