Rendezvény

The Budapest Design Week Special Meetup

2011. október 2-án ismét Design Meetup, ezúttal a Design hétre különleges meetuppal készülnek. A rendezvényen lengyel, finn, határon túli és magyar tervezők mutatják be munkáikat.

Az előadók listája, és a bemutatók ajánlása:

Tapio Anttila
(Finnország – www.tapioanttila.com)

Az előadás középpontjában Anttila lámpaegységei és Tuohi nevű sorozata áll. Anttilát tárgyai tervezése során a finnországi sötét téli éjszakák inspirálták. Ezen munkákat a világosság, a fehérség és a fény jellemzi. A Triple és Tip lámpák fehér akrilból készülnek, amely a fényt optimálisan vezeti. Az ősi finn nyersanyagot, a nyírfakérget bemutató Tuohi sorozat a modern technológián keresztül új értelmezést nyer.

Kosmos Design (Ewa Bochen és Maciej Jelski)
(Lengyelország – http://www.kosmosproject.com)

A Kosmos Project kísérleti design stúdiót Ewa Bochen & Maciej Jelski alapította. Munkáikban az emberi természet és a civilizáció kapcsolatát vizsgálják. Tárgyaikat szimbólumokkal kombinálják, így az anyagszerűségen túlmutató design-t hoznak létre.

Oláh Gyárfás
(Románia – www.rozalbdemura.ro)

A divattervező részvételével 2006-ban létrehozott romániai divatprojekt multidiszciplináris alapon működik. Gyárfás munkáiban a realitás és fikció, a feminin és a maszkulin, a minimalizmus és a részletgazdagság összemosására teszi a hangsúlyt. Gyárfás folyamatosan utazik, és a napokban vett részt a bécsi divathéten.

Miklósi Ádám
(Magyarország – www.adammiklosi.hu)

Az electrolux designlab 2011-es pályázatának a témája az intelligens mobilitás volt. Ádám, aki bekerült a legjobb 8 közé, ismerteti a fogalom definicióját, valamint saját értelmezését, reflektációját. Az általa tervezett Sous-vide Cell Cooker fejlesztési folyamatát bemutatva beszél az életmódváltozásokról és ezek negatív hatásairól az étkezési szokásokra, különösen a kiválasztott célcsoport életmódjára. Bemutatja a Sous-vide lassú főzés technológiájának gyakorlati hasznosítását napjainkban, valamint magát a készüléket amivel a döntőbe került, és elmondja a döntőben szerzett tapasztalatait is.

Fontos, hogy hamarosan megszűnik a meetup.com oldalon a The Budapest Design Meetup csoport, helyette a Facebook-on folytatják a működést. A Design Meetup csoport elérhető a Facebookon: http://www.facebook.com/designmeetup

A szervezők csoportjához is csatlakozhatunk:
https://www.facebook.com/momelinedesignworks