Google

Google Fióktevékenység ellenőrzése

Március végén mutatta be Google a Fióktevékenység ellenőrző szolgáltatását, melynek használatával az általunk igénybe vett Google szolgáltatásokkal kapcsolatos aktivitásunkról kaphatunk információkat. Feliratkozás szükséges a szolgáltatás aktivizálásához, beállításként elérhető, hogy havonta kapjunk  e-mailben értesítést a legújabb jelentés elkészüléséről.

A fióktevékenységek áttekintésével például információt kaphatunk arról, mely országokból történt bejelentkezés fiókunkba. Igaz felhívja figyelmünket a súgó, hogy az IP címet egy tágabb földrajzi hellyel egyeztetik, így a hely és az IP cím meghatározása nem mindig pontos.

A jelentést áttekintve hasznos lehet például Google fiókunk védelmét megerősíteni, ha a bejelentkezési helyek között olyan országok listája is szerepel ahonnan mi nem kezdeményeztünk bejelentkezést.

A statisztikában nem csak a Google fiókkal, hanem különböző Google szolgáltatásokkal kapcsolatban láthatunk részleteket. A Gmail esetén láthatjuk napi bontásban a küldött és fogadott e-mail üzenetek számát, illetve a 10 leggyakrabb címzettünket. Amennyiben fiókunkkal használjuk a Picasa Webalbumokat, a Google Koordinátákat és a Keresési előzményeket akkor ezekkel kapcsolatosan is láthatunk statisztikai adatokat. Például a keresési előzmények megjeleníti a kereséseink számát napi bontásban és a leggyakoribb keresett szavainkat.