Programajánló

New Tech Meetup – új helyszínen!

A mai Budapest Technology Meetup rendezvény az eddig megszokott Dürer kert helyett új helyszínen lesz megtartva.
A Momentán társulat 2010. október 24-én nyitotta meg az  IMPRÓ kapuit, a New Tech Meetup erre az új helyszínre költözött.

Cím: IMPRÓ Budapest, VI.kerület Ó utca 4.

A mai Tech Meetup tervezett témái:

Lavicza Zsolt (University of Cambridge): GeoGebra, a nyílt forráskódú matematikai szoftver és felhasználói közössége http://geogebra.org.
A GeoGebra napjainkban egyre népszerűbbé válik a matematika tanítás és a tanulás területén szerte a világon. Jelenleg már 54 nyelven érhető el a fordítása, és 190 országban használják, körülbelül 300.000 felhasználó tölti le a szoftvert havonta, és már 42 GeoGebra Intézet létesült a világ számos pontján.

Vajda Lóránt (BAY-IKTI): Tevékenység- és Gyógyszeremlékeztető a modern otthonfelügyeleti rendszerekben
Az automatikus és önálló otthonfelügyeleti (egészségügyi) rendszerek egyik alappillére a felírt gyógyszerek alkalmazásának pontos követése és mellékhatások vizsgálatata. Nemcsak a gyógyszerek helyes szedésének a felügyelete szükséges, hanem egyéb aktivitások, tevékenységek pontos követése (esetleg elmulasztásának felderítése) is fontos a páciensek kórlapjának helyes és pontos meghatározásában. Egy ilyen rendszer alapötletét és működő prototípusát mutatjuk be.

Penoff Gábor – Zalka Ernő http://homeaut.com
Kakukkosóra multimédia alkalmazás rapid prototyping módszerrel történő összeállítása dataflow programozási architektúra alapokon, elosztott rendszerű heterogén kialakítású alacsony energiafelvételű nyílt forráskódú server környezetre, AJAX felhasználói felülettel.
Az öt percesre tervezett előadásunk során először is megismertetjük a közönséggel a dataflow programming alapjait, majd bemutatjuk a címben szereplő alkalmazás összeállítását, lépésről lépésre, közben kitérünk néhány dataflow programming design patternre, végül a rendszert be is mutatjuk élőben, a közönség bevonásával, ti. reményeink szerint wifivel és vanilla böngészővel rá lehet jelentkezni a rendszerre, pl. okostelefonnal.

Nyírő András: Wifi Falu
A Wifi Falu program keretében 120 kistelepülésen 2000 fiatal családját juttattuk olcsó számítógéphez és ingyen internethez. Felújított számítógépeket, eleinte Linuxot, később Windowst. A Wifi hálózatot szintén úgy építettük ki,hogy hatékonyan, olcsón szolgálja ki az igényeket. A szolgáltatáshoz telefonos ügyfélszolgálatot is fent tartottunk. A szolgáltatást ma helyi kis cégek viszik tovább, a Telekom támogatásával kedvezményes tarifával.

Lázár Gábor: Neuronhálózatos Kínai Szótár: mesterséges intelligencia és felhasználóbarát felület – fából vaskarika, vagy lehet Jin-jang szimbólum is.
Ez a program szokatlan nézőpontból mutatja meg a kínai nyelvet, a kínai írásjeleket. Egy neuronhálózat segítségével rendezi el a szavakat, különféle szempontok szerint. A projekt vizuális összefoglalója: http://startdesign.hu

Forrás: The Budapest New Technology Meetup
Kezdési időpont: 19:00
Részvétel a meetup.com-os jelentkezés után lehetséges, a belépő 700 Ft.