Facebook

Facebook üzleti oldalak megújítási lehetősége

Ma este a Facebook elérhetővé tette az üzleti oldalak  megújult felületét. Az új felületre váltást ezen az oldalon tudjuk kezdeményezni.  Az új felület nem csak kinézetében, de tartalmában, funkcióiban is változott. Egyik leglényegesebb változás, hogy amennyiben az oldalunk adminisztrálását választjuk, az oldal “nevében” láthatjuk a funkciókat, az oldal nevében tudunk más oldalakat like-olni, majd kommenteket / bejegyzéseket megjeleníteni. Ez mindaddig így is marad, míg vissza nem lépünk saját felhasználói fiókunkra.

A felhasználónkkal történő Facebook használathoz visszatérhetünk a jobb oldali “Use Facebook as …” menüponttal, illetve a profilom menüpont alatt található “Swicth back to … ” linkre kattintva.

Épp ma posztoltam az oldalak rövid nevének beállítási lehetőségét, ennek elérhetősége annyiban módosult az új változatban, hogy a Profilom / Use Facebook as Page (Facebook használata, mint oldal) menüpontot kell választani. Ekkor a Facebookot a választott oldal nevében használjuk, így a bal felső részen a rajongók és a hozzászólások számának változását követhetjük.

Váltás után tájékoztatót láthatunk, néhány fontosabb változásról, és a Start Tour-ra kattintva, végig nézhetjük a megújult funkciókat.

Az oldal felső részén a felhasználói profilokhoz hasonlóan albumot láthatunk a legfrissebb képekből, bal oldalra a logó alá kerültek a régi változatban használt fülek, itt már menüpontok formájában.

Régóta probléma volt, hogy a létrehozott oldalak kategóriáját nem lehetett megváltoztatni. Az új felületen az oldal adminisztrátora, az alapvető információk alatt tudja módosítani az oldal kategóriáját.

A Your Settings menüpontban, beállítható hogy az oldalunk nevével, vagy saját nevünkkel akarunk bejegyzéseket, hozzászólásokat létrehozni és megadható hogy kérünk-e értesítést az új kommentekről és bejegyzésekről e-mail címünkre.

Ami biztos hogy egyelőre nem működik, az a felső képek “rendezése”. A személyes profilokban lehetőség van arra hogy egymás mellé illesztett kis képekkel egy összetett, figyelemfelkeltő felső képsort hozzunk létre. Ehhez a képeket fel kell tölteni, majd saját magunkat bejelölni rajta, fordított sorrendben. A megújított üzleti oldalakon ezeket a képeket véletlenszerűen jeleníti meg a Facebook. A másik, hogy az oldalt / vállalkozást bemutató pár soros, legfontosabb információkat tartalmazó doboz eltűnt a bal oldali logó alatti területről. 2011. március 10 után minden Facebook oldal automatikusan átvált az új felületre, remélhetőleg addigra ezek a hibák javításra kerülnek.

Saját Facebook oldalamon megtekinthetőek a változások:
http://www.facebook.com/weigel.hu